Executeur

Goedbewind als onpartijdige executeur in Arnhem

Een executeur is iemand die in een testament is benoemd om de nalatenschap namens de overledene en de erfgenamen af te wikkelen. Het kan ook zijn dat deze wordt aangewezen door de kantonrechter als een ander komt te ontbreken of wordt vervangen. Welke taken de executeur bij de afhandeling heeft hangt onder meer af van wat er in het testament beschreven staat.

Belangrijkste taken van een executeur

Nadat de executeur zijn taak heeft aanvaard zal hij zo snel mogelijk zich een beeld moeten vormen van de samenstelling van de nalatenschap. Het overzicht is zowel van belang om het beheer te kunnen voeren als ook om voor de erfgenamen een boedelbeschrijving te kunnen opstellen. Op een boedelbeschrijving komen alle bezittingen en schulden op de datum van overlijden voor. Gedurende de gehele afwikkeling van de nalatenschap zal de executeur het vermogen en de spullen van de overledene beheren. Ook betaalt de executeur de opeisbare schulden van de nalatenschap. Hetgeen overblijft is dan voor de erfgenamen.

Uw nalatenschap goed geregeld

De executeur maakt de nalatenschap klaar voor verdeling en geeft het te verdelen vermogen af aan alle erfgenamen.
In uw testament kunt u de taak van de executeur ook uitbreiden (afwikkelingsbewindvoerder), zodat hij kan verdelen zonder medewerking van de erfgenamen. Als alle zaken zijn afgerond doet de executeur verslag van alle ontvangsten en uitgaven en zijn werkzaamheden in een rekening en verantwoording.

Meer weten over het benoemen van Goedbewind tot uw executeur?

Wilt u meer weten over de diensten van Goedbewind? Neem gerust contact op met Goedbewind of bel: 085 – 30 38 700.

Goedbewind helpt u graag!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem contact met ons op

Heeft u zelf hulp nodig met schuldproblematiek? Of heeft u verhoogd risico op de ziekte van Altzheimer en wilt u problemen voor zijn? Kent u personen die zorg en aandacht nodig hebben door onafhankelijke professionals? Of heeft u een vraag over een van onze diensten?