Bewindvoering

Goedbewind voor betrouwbare bewindvoering in Arnhem

Soms kunt u, of bijvoorbeeld een familielid de geldzaken niet meer goed regelen. Bijvoorbeeld door een psychisch of lichamelijk probleem. Dan kan Goedbewind uitkomst bieden met bewindvoering.

Hoe werkt bewindvoering?

Bij bewindvoering neemt Goedbewind het financiële beheer over: alle inkomsten komen dan bij ons binnen en wij betalen daarvan de vaste lasten en het leefgeld. U mag dan zelf geen geld uitgeven zonder toestemming van de bewindvoerder. Wij regelen ook de praktische zaken. Zoals het verzorgen van de belastingaangifte en bijvoorbeeld het aanvragen van bijstand, huurtoeslag of een persoonsgebonden budget (PGB).

Wie doet de bewindvoering?

U kunt bewindvoering aanvragen via de rechtbank. U mag aangeven wie de bewindvoering gaat uitvoeren en kunt Goedbewind voordragen als bewindvoerder.

Wat zijn de spelregels bij bewindvoering?

Bewindvoering – ook wel beschermingsbewindvoering of onderbewindstelling genoemd – is een wettelijke maatregel. Er gelden strakke regels. Zo kan bewindvoering tijdelijk of voor altijd zijn. Tenminste een keer per jaar en aan het einde van de bewindvoering leggen wij in het bijzijn van de kantonrechter verantwoording af. We geven dan met bewijsstukken aan wat er door Goedbewind is geregeld en wat de inkomsten en uitgaven waren. Er vindt dus altijd onafhankelijk controle plaats.

Meer weten over bewindvoering?

Wilt u meer weten over bewindvoering door Goedbewind? Neem gerust contact op met Goedbewind of bel: voor Arnhem 085 – 30 38 700 voor Lochem 085 – 30 38 740.

Goedbewind helpt u graag!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem contact met ons op

Heeft u zelf hulp nodig met schuldproblematiek? Of heeft u verhoogd risico op de ziekte van Altzheimer en wilt u problemen voor zijn? Kent u personen die zorg en aandacht nodig hebben door onafhankelijke professionals? Of heeft u een vraag over een van onze diensten?