Beste klant,

De ABN AMRO informeerde ons over de wijzigingen met betrekking tot de geldopname faciliteiten bij ABN AMRO kantoren en over de overgang naar de gele Geldmaat automaten. Deze worden op andere locaties geplaatst, waardoor nagenoeg alle automaten in september 2021 uit de  bankkantoren verdwenen zullen zijn.

Eind december kunnen klanten op 3800 locaties gebruik maken van de Geldmaat automaat. Niet alleen van opname automaten maar inmiddels ook van automaten om geld te storten. Van deze 3800 automaten staan er maar liefst 1200 binnen in winkels, waarvan 400 met een Geldmaat plus assistentie.

 Wat is Geldmaat plus assistentie?

Klanten die gewend waren om in het bankkantoor hulp te krijgen bij het opnemen en storten van geld met hun betaalpas zijn nu welkom op de locaties met een Geldmaat plus assistentie. Deze automaten bevinden zich in een groot aantal winkels van Primera, Bruna en The Readshop. Deze assistentie houdt in dat de winkeliers en hun medewerkers allerlei vragen beantwoorden over bijvoorbeeld de werking van de automaten en het opnemen of storten van biljetten. Op dit moment zijn er al 200 Geldmaat plus assistentie locaties, in de loop van 2021 worden dat er rond de 400. Deze zijn verspreid over heel Nederland.

 Hoe ziet de planning eruit?

De migratie naar Geldmaat automaten loopt voorspoedig, waardoor er steeds meer automaten uit de ABN AMRO kantoren verdwijnen. Vanaf september zal er nagenoeg geen ABN AMRO kantoor meer zijn die een automaat binnen heeft staan. Via posters wordt verwezen naar de locatiewijzer van Geldmaat om de dichtstbijzijnde automaat te vinden.

 Wat als een u tijdelijk geen betaalpas heeft?

Als een betaalpas van een leefgeldrekening defect of zoek raakt, moet er een nieuwe betaalpas aangevraagd worden neem z.s.m. contact op met uw bewindvoerder.

Let op!

U kunt geen geld meer krijgen op kantoor. Dit kan alleen met een werkende pas bij een Geldmaat automaat.